Holnap bejelentést tesz a kormány a legfrissebb döntéseiről
Gazdaság

Holnap bejelentést tesz a kormány a legfrissebb döntéseiről

Csütörtökön délelőtt ismét kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Vitályos Eszter kormányszóvivő, ahol ismertetik a kabinet legfrissebb döntéseit.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Vitályos Eszter kormányszóvivő 2024. április 25. (csütörtök) 11:00-kor sajtótájékoztatót tart Kormányinfó – Mit, miért tesz a kormány? címmel – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Szerdán ismét kormányülést tartottak, amelyen vélhetően több téma is szóba került, ezek közül eddig egyről érkezett hivatalos bejelentés: Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a kormány önkéntes árcsökkentésre szólítja fel a hazai üzemanyagpiaci szereplőket.

Arra hogy ismét, legalább a régiós átlagárig csökkentsék a benzin- és dízelárakat két hetet kaptak az ágazat szereplői, utána a kormány kész beavatkozni a piacba.

Több fontosabb kérdésről is számot adhat Gulyás Gergely, így például várhatóan ismerteti a részleteket, hogy milyen költségvetési kiigazítási lépésekkel, mely szerződések halasztott fizetésével igyekeznek 675 milliárdos korrekciót végrehajtani.

Szóba kerülhet még, hogy szerdán bejelentette az Európai Bizottság, hogy három darab kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen, így a sztrádakoncesszió ügyében is válaszokat várnak a kormánytól. Brüsszel szerint ugyanis a 2022-ben odaítélt szerződésnél nem hajtották végre megfelelően az uniós közbeszerzési szabályokat, valamint aggályosnak tartják, hogy a szerződött koncesszor nem megfelelő mértékben viseli a kockázatokból adódó terheket.

Elképzelhető, hogy a kormány további részleteket oszt meg az új otthonfelújítási pályázatról is.

Továbbá az európai parlamenti választásokra készülve arról is számadás várható, hogy mi a helyzet a még befagyasztott kohéziós forrásokkal, valamint a helyreállítási alap (RRF) támogatásaival kapcsolatos, az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokról.

Címlapkép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 11-én. A fotó forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
FMI_5153